VU Amsterdam benoemt eerste bijzonder hoogleraar mediation

4 april '17

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft Dick Allewijn benoemd als bijzonder hoogleraar Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De VU is daarmee de eerste universiteit van Nederland met zo’n bijzondere leerstoel.

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij onder begeleiding van een mediator gezocht wordt naar gaat naar een oplossing voor een probleem. Het doel hiervan is om de gang naar de rechter en een eventuele juridische strijd te voorkomen.

De bijzondere leerstoel is ingesteld door de Mediatorsfederatie Nederland en het Centrum voor Conflicthantering en valt onder de innovatieve afstudeerrichting ‘Conflicthantering, rechtspraak en mediation’ van de VU. De vFAS, die mediation van meet af aan hoog in het vaandel heeft staan bij scheidingen, is verheugd met deze leerstoel: ‘Hiermee wordt mediation erkend als een officiële methode bij conflicten’

Dick Allewijn (1952) is oud-rechter en oud-bestuurslid van de rechtbanken Den Haag en Amsterdam en heeft sinds 2000 zijn eigen mediationpraktijk.

bron: www-verder-online.nl