5 tips om na een scheiding de draad op te pakken

1 februari '16

Een scheiding verwerken is tijd in jezelf investeren

Een scheiding is vaak een turbulente periode vol stress, verdriet, boosheid en andere heftige emoties. Een echtscheiding verwerken is tijd in jezelf investeren. Lees hier vijf tips om als single na een echtscheiding de draad weer op te pakken:

1. Neem de tijd voor de verwerking van de scheiding

Na een scheiding komen de meeste mensen in een periode van rouwverwerking terecht. Je leven staat op zijn kop en je toekomstbeeld verandert. Neem de tijd om hier afscheid van te nemen.

2. Herontdek jezelf

Wat wilde jij doen voordat je getrouwd was? Heb je dingen opgegeven voor je ex-partner? Ontdek wat je zelf graag had willen doen en maak je dromen waar. Zo hervind je je interesses van vroeger.

3. Investeer tijd in hobby’s

Wat wil je nog altijd een keer doen? Waar haal jij plezier uit en krijg je energie van? Maak een lijst van zaken die positief zijn en stel doelen. De energie die je ervan krijgt, werkt ook in op andere aspecten in je leven. Ga vervolgens sporten of sluit je aan bij een hobbyclub.

4. Breid je sociale contacten uit
Een scheiding brengt vaak vergaande veranderingen met zich mee, zoals het eindigen van vriendschappen, maar ook het hervinden van vriendschappen. Zoek mensen op met dezelfde interesses en ga leuke dingen met hen doen.

5. Wees niet bang om alleen te zijn
Het is niet erg om als single door het leven te gaan. Soms kan rust iemand ook goed doen. Vind de juiste balans tussen rust en het onderhouden van contacten.

bron: www.verder-online.nl