Echtscheiding geldige reden voor vakantie-annulering?

7 januari '16

Is een echtscheiding een geldige reden voor annulering van uw vakantie?

Tijdens het boeken van een vakantie is het niet mogelijk om in de toekomst te kijken. De kans bestaat dat er in de loop van de tijd relatieproblemen ontstaan waaruit een echtscheiding voortvloeit. Kunt u in dit geval met een annuleringsverzekering uw vakantie alsnog probleemloos annuleren?

Een verbroken relatie is niet voor iedere verzekeraar een geldige reden om uw vakantie te annuleren. Vaak kleven hier enkele voorwaarden aan. Zo moet, als er sprake is van een huwelijk, vaak de echtscheidingsprocedure in gang zijn gezet en dient dit ook aangetoond te worden aan de hand van stukken. Wanneer u samenwoont wordt veelal als voorwaarde gesteld dat uw samenlevingscontract moet zijn “ontbonden door de notaris”. De in de meeste samenlevingscontracten voorgeschreven wijze van beëindiging van een samenlevingscontract door opzegging middels een aangetekende brief is dus met het oog op het beroep doen op de annuleringsverzekering niet voldoende. Annulering van de vakantie is verder alleen geldig op het moment dat u de scheidingsprocedure bent gestart, nádat u uw vakantie had geboekt.

Let op: iedere verzekeraar hanteert verschillende voorwaarden. Zorg daarom altijd dat u bij uw eigen verzekeraar nagaat welke voorwaarden op uw situatie van toepassing zijn.

bron: www.verder-online.nl