Meeuwsen Van den Pol Advocaten opent deuren tijdens ‘Dag van de Scheiding’

31 augustus '17

Meeuwsen Van den Pol Advocaten opent op vrijdag 8 september a.s. haar deuren tijdens de ‘Dag van de Scheiding’. Op deze dag kunnen bezoekers vrijblijvend kennismaken met de advocaten en mediators van dit kantoor en meer informatie krijgen over scheiden.

De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Jaarlijks gaan in Nederland gemiddeld 35.000 stellen uit elkaar. Uit landelijk onderzoek van de vFAS blijkt dat 42% van hen angst had om te gaan scheiden. Mensen maken zich vooral zorgen over de kinderen en hun financiën. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Ook Meeuwsen Van den Pol Advocaten doet daarom mee aan de Dag van de Scheiding.

Tijdens de Dag van de Scheiding is Meeuwsen Van den Pol Advocaten van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend. Iedereen kan vrijblijvend informatie verkrijgen over scheiden en mediation en kennismaken met advocaten en scheidingsmediators. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis scheidingscheck. Deze geeft helder inzicht in welke stappen nodig zijn voor een goede scheiding. Er zijn geen kosten aan de scheidingscheck verbonden.

De bijna duizend advocaten en mediators die lid zijn van de vFAS, zijn gespecialiseerd advocaat en scheidingsmediator. Zij beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer alimentatie, huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en ouderschapsplannen. De aan de vFAS verbonden advocaten/mediators onderscheiden zich door: kennis (o.a. een aanvullende driejarige specialistische vFAS-opleiding), kwaliteit (minimaal vijf jaar ervaring als advocaat) en specialisatie (o.a. jaarlijkse verplichte bijscholing).

Meer weten over de Dag van de Scheiding? Kijk op www.dagvandescheiding.nl Betrouwbare achtergrondinformatie, gouden tips en stappenplannen voor scheiden en mediation zijn te vinden op www.verder-online.nl